PELLETTIVARASTO

 
Varastoratkaisuja

Itsetyhjentävä varasto. 

Pellettivarastosta joutuu usein tekemään henkilökohtaisen ratkaisun. Ratkaisuja löytyy lähes joka kohteelle.

Kattilan viereen voidaan asettaa pieni valmisvarasto tai tynnyri. Vaihtoehtoisesti rakennetaan kiinteä varasto muualle ja siirretään pelletit ruuvilla polttimelle. Pelletit on varastoitava kuivassa tilassa sillä pelletti paisuu mikäli se pääsee kosketukseen veden kanssa. Pelletti voidaan kuitenkin varastoida ulkona katetussa tilassa (kylmävarasto).

Varastoa on voitava täyttää helposti, riippumatta siitä käytetäänkö säkkejä vai toimituksia bulkkiautolla.

Rakennusmääräykset
 E9,  2005 >>

KMP pellettivarasto (n.s. viikkovarasto)
KMP pellettivarasto

PF400 on helposti koottava, erittäin tukeva varasto. Varastoon voidaan liittää KMP:n ruuvikuljetin jonka pituus on esimerkiksi 1,7 tai 2,3 metriä. Siirrettävän asennuslaipan ansiosta ruuvikuljetin voidaan asentaa sopivaan kulmaan. Varastoon mahtuu 400 litraa pellettiä. Toimitus sisältää tarvittavat osat, kuten suojaritilän, kannen ja asennuslaipan.

KMP Feedo ruuvikuljetin

KMP Feedo siirtää pelletit turvallisesti varastosta polttimelle. KMP Feedon avulla voidaan rakentaapelletin syöttöjärjestelmä useimpiin kohteisin.

Ruuvia saa myös metritavarana. Huomaa että ruuveja voidaan myös taittaa.

Ohjeet (ruotsinkieliset) >>

Pelletin syöttöjärjestelmät esite Ariterm >>

KMP Depo

KMP Depo ruuviränni on patentoitu kuljetusratkaisu, joka tehokkaasti ja lähes äänettömästi syöttää pellettiä varastosta ruuvin kautta polttimelle. Depo sopii mainiosti yhteen KMP Feedo ruuvikuljettimen kanssa.

Peruspaketti on mitoitettu noin 3 tonnin varastolle jonka pituus on 2,4 m, mutta lisää yksiköitä voidaan kytkeä toisiinsa 3 m pituuteen saakka.

Esite (ruotsinkielinen)>>

Käyttö ja turvallisuus (ruotsinkielinen opas)>>

Välivarasto ja  pellettiimuri, ULMA AIRMOVE 1500

Täysin automaattinen pellettiimuri jossa on varastotilaa vuorokaudeksi. 

Nyt ei enää tarvitse kantaa pellettisäkkejä. Nappia painamalla pelletit siirtyvät ilmanpaineen avulla hellävaraisesti varastosta polttimelle. Kuljetin pystyy siirtämään pelletit jopa 50 metrin päähän. Tämä tarjoaa ennenäkemättömiä mahdollisuuksia riippumatta siitä, minkä pellettipolltimen valitset. Sopii kaikkiin pellettipolttimiin, - kattiloihin ja -takkoihin.

 • Varasto vähintään 40 litraa
 • Varasto enintään 62 litraa 
 • Mitat imuriyksikkö (LxKxS): 330 x 1650 x 430 mm 
 • Anturit 2kpl
 • Letkuliitäntä 50mm
 • Varastoruuvi 1kpl 500mm (70W)
 • Jännite 230V AC
 • Teho 1500W 
 • Paino 12,5 kg

Esite (englanninkielinen) >>


Käyttöohje (suomenkielinen) >>


ULMA, hemsida >>

 

Varaston rakentaminen ja koko
Yksityiskohtaiset varaston rakennusohjeet:

Pellettivaraston rakennusohjeet

Linkki, Rakenna oma pellettivarasto (ruotsinkielinen) lähde: Eco Tec  >> 

Pelletin syöttöjärjestelmät Ariterm >>

Rakennusmääräyskokoelma E9, 2005 >>

 

Varaston sopiva koko riippuu:
 • pelletinkulutuksesta
 • miten usein varastoa halutaan täyttää
 • toimitustavasta (bulkki/puhallus, irto, säkit)
 • käytettävissä oleva tila

Varasto on mielellään rakennettava suureksi, sillä tonni pellettiä vaatii 1,6 m3 tilan. Varastoa ei myöskään voida yleensä täyttää aivan täyteen.

Esimerkki: Omakotitalossa jossa öljynkulutus on aikaisemmin ollut vuosittain 2000 litraa, pelletinkulutus tulee olemaan noin 6,5m3 mikä vastaa n. 4,2 tonnia pellettiä.

 

Pellettivaraston puhdistusvinkit
Pellettivarasto on syytä puhdistaa pölystä ja purusta kerran vuodessa. Näin voidaan välttää hienoaineksen kertymisen varaston pohjalle. Suorittamalla toimenpide kesäaikaan voidaan välttää häiriöitä lämmöntuotannossa.

Luonnollisesti työ voidaan myös tehdä talvisaikaan, mutta tällöin joudutaan mahdollisesti kytkemään varajärjestelmä työn ajaksi. Suurin osa syötön ongelmista johtuu liian suuresta hienoaineksen määrästä polttoaineessa. Hienoainesta syntyy pelletin käsittelyssä ja kuljetuksessa. Hyvälaatuinen pelletti sisältää 3% hienoainesta. Tämä tarkoittaa että 4 tonnin erässä hienoainesta on jopa 120 kg. Osa hienoaineksesta kulkeutuu luonnollisesti polttoon, mutta osa jää varaston pohjalle. Jos tätä ei poisteta, lisää hienoainesta kertyy seuraavalla täytöllä. Tämä on syytä huomioida pelletin varastoinnissa.