PELLETTIVARASTO

 
Varastoratkaisuja

Itsetyhjentävä varasto. 

Pellettivarastosta joutuu usein tekemään henkilökohtaisen ratkaisun. Ratkaisuja löytyy lähes joka kohteelle.

Kattilan viereen voidaan asettaa pieni valmisvarasto tai tynnyri. Vaihtoehtoisesti rakennetaan kiinteä varasto muualle ja siirretään pelletit ruuvilla polttimelle. Pelletit on varastoitava kuivassa tilassa sillä pelletti paisuu mikäli se pääsee kosketukseen veden kanssa. Pelletti voidaan kuitenkin varastoida ulkona katetussa tilassa (kylmävarasto).

Varastoa on voitava täyttää helposti, riippumatta siitä käytetäänkö säkkejä vai toimituksia bulkkiautolla

Tarkista voimassa olevat rakennusmääräykset ennen kuin asennat pellettivaraston.

MAFA pellettivarastot
Ruotsalainen MAFA valmistaa asennusvalmiita pellettivarastoja  ja siiloja moneen eri tarkoitukseen.

MAFAN pientaloihin soveltuvat ratkaisut esitteessä (ruotsinkielinen)

Lataa esite tästä >>

KMP pellettivarasto (n.s. viikkovarasto)
KMP pellettivarasto

PF400 on helposti koottava, erittäin tukeva varasto. Varastoon voidaan liittää KMP:n ruuvikuljetin jonka pituus on esimerkiksi 1,7 tai 2,3 metriä. Siirrettävän asennuslaipan ansiosta ruuvikuljetin voidaan asentaa sopivaan kulmaan. Varastoon mahtuu 400 litraa pellettiä. Toimitus sisältää tarvittavat osat, kuten suojaritilän, kannen ja asennuslaipan.

KMP Feedo ruuvikuljetin

KMP Feedo siirtää pelletit turvallisesti varastosta polttimelle. KMP Feedon avulla voidaan rakentaapelletin syöttöjärjestelmä useimpiin kohteisin.

Ruuvia saa myös metritavarana. Huomaa että ruuveja voidaan myös taittaa.

Ohjeet (ruotsinkieliset) >>

Pelletin syöttöjärjestelmät esite >>

KMP Depo

KMP Depo ruuviränni on patentoitu kuljetusratkaisu, joka tehokkaasti ja lähes äänettömästi syöttää pellettiä varastosta ruuvin kautta polttimelle. Depo sopii mainiosti yhteen KMP Feedo ruuvikuljettimen kanssa.

Peruspaketti on mitoitettu noin 3 tonnin varastolle jonka pituus on 2,4 m, mutta lisää yksiköitä voidaan kytkeä toisiinsa 3 m pituuteen saakka.

Esite (ruotsinkielinen)>>

Käyttö ja turvallisuus (ruotsinkielinen kuvitettu opas)>>

Varaston rakentaminen ja koko
Yksityiskohtaiset varaston rakennusohjeet:

Pellettivaraston rakennusohjeet

Linkki, Rakenna oma pellettivarasto (ruotsinkielinen) lähde: Eco Tec  >> 

Varaston sopiva koko riippuu:
  • pelletinkulutuksesta
  • miten usein varastoa halutaan täyttää
  • toimitustavasta (bulkki/puhallus, irto, säkit)
  • käytettävissä oleva tila

Varasto on mielellään rakennettava suureksi, sillä tonni pellettiä vaatii 1,6 m3 tilan. Varastoa ei myöskään voida yleensä täyttää aivan täyteen.

Esimerkki: Omakotitalossa jossa öljynkulutus on aikaisemmin ollut vuosittain 2000 litraa, pelletinkulutus tulee olemaan noin 6,5m3 mikä vastaa n. 4,2 tonnia pellettiä.

 

Pellettivaraston puhdistusvinkit
Pellettivarasto on syytä puhdistaa pölystä ja purusta kerran vuodessa. Näin voidaan välttää hienoaineksen kertymisen varaston pohjalle. Suorittamalla toimenpide kesäaikaan voidaan välttää häiriöitä lämmöntuotannossa.

Luonnollisesti työ voidaan myös tehdä talvisaikaan, mutta tällöin joudutaan mahdollisesti kytkemään varajärjestelmä työn ajaksi. Suurin osa syötön ongelmista johtuu liian suuresta hienoaineksen määrästä polttoaineessa. Hienoainesta syntyy pelletin käsittelyssä ja kuljetuksessa. Hyvälaatuinen pelletti sisältää 3% hienoainesta. Tämä tarkoittaa että 4 tonnin erässä hienoainesta on jopa 120 kg. Osa hienoaineksesta kulkeutuu luonnollisesti polttoon, mutta osa jää varaston pohjalle. Jos tätä ei poisteta, lisää hienoainesta kertyy seuraavalla täytöllä. Tämä on syytä huomioida pelletin varastoinnissa.